2019. szeptember 2., hétfő

Egy Bolond bölcselete (könyvajánló)

Ki a Bolond? A Bolond nem hülye, hanem csak nem normális. Mert jelenleg nem norma az, hogy valaki teljesen őszinte legyen önmagához és mindenkihez. A Bolond az, aki irracionális módon képes boldog lenni egy olyan korban, amelyben a hazugság a társadalom építményének habarcsává vált, amibe minden tégla belé van ágyazva. Ez a tégla maga az ember, akit önön hazugsága és félelme tart fogva saját hazugságainak építményében. A bolond nem őrült, csak nem normális. Őszintesége a legnagyobb veszély a hazugság falaira nézve, őszintesége a legnagyobb bolondság, mely a boldogság felé vezethet mindannyiunkat, akik azonosulni tudunk vele.

A Bolond bölcselete egy olyan könyvecske, melynek tartalma kevesebb mint egy óra alatt elolvasható, rövid egypercesek gyűjteménye, mely egy láthatatlan képzeletbeli fonálra lett felfűzve. Ez a fonál a bolondság, a játék, a humor, a mélység és a magasság magvasságának sajátos keveréke. Mindenkinek annyit ad, amennyit befogadni képes belőle a saját életében megélt egyéni tapasztalás, egyéni bölcsesség tükrében. Az alábbi egyperces talán kvintesszenciája is lehetne A Bolond bölcseletének:

A könyv

– Ez egy haszontalan könyv! – mondta mosolyogva a Mester.

– Hogy érted ezt? – kérdezte a tanítvány meghökkenve, a hőn óhajtott könyvet szorongatva a kezében.

– Úgy, hogy akinek szüksége lehetne rá, az valószínűleg pont a lényegét nem érti meg, aki pedig érti a lényegét, annak már nincs rá szüksége.

– Azt akarod mondani, hogy ez a könyv teljesen felesleges és értelmetlen?! – kérdezte a tanítvány indulatos értetlenséggel.

– Nem, nem azt mondtam hogy felesleges, sem azt hogy értelmetlen, épp ellenkezőleg. Az életben minden olyan, ami közelebb visz minket a MAGunkban és MindÉNben jelenlévő örök LÉNYeghez, az túl van minden hasznon, minden nyereségen, minden értelmen.

Fazekas József Tamás “Egy Bolond bölcselete” című műve elérhető nyomtatott és elektronikus formában egyaránt. Részletek a “Kiadványok” oldalon.

A kiadvány letölthető a "Kiadványok" menüpont alatt .PDF és .EPUB formátumokban.